Grandhall Technieken

Traditioneel grillen

De traditionele buitenkeuken is uitgerust met branders en vlammendempers om de hitte goed te verdelen in de buitenkeuken en de branders te beschermen tegen vetdruppels. Er kan direct en indirect gekookt worden. Het nadeel van vlammendempers is dat er meer gas nodig is om de grill goed te verwarmen. Het gasverbruik is dus hoger dan bij Crossray of Integrill technologie.

IntegrillWat is Crossray®

HETER, SNELLER, 40% EFFICIËNTER & MINDER ROOK
Grand Hall heef vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het Crossray® brander systeem waar diverse internationale patenten op rusten. In tegenstelling tot de traditionele branders, die direct onder de kookoppervlak  liggen, maakt deze technologie gebruik van infrarood stralen, die de hitte gelijkmatig over de gehele kookoppervlak verspreidt. Aangezien de branders aan de zijkant van de grill gepositioneerd zijn, kunnen er geen vetdruppels in de brander vallen en behoren oplaaiende vlammen en sterke rooktontwikkeling tot het verleden. Ook zorgt de infraroodstraling ervoor dat het voedsel zijn natuurlijke sappen behoudt en dus lekker mals en juicy blijft. Bovendien functioneert Crossray® 40% efficiënter, kookt het heter en sneller. Crossray® kookt met de intensiteit van houtskool, echter met het gemak van gas. De T-Grill, Odeon 32 en de X-Series zijn uitgerust met deze unieke Crossray infrarode brandertechnologie.

Voordelen Crossray®:

Krachtige gepatenteerde infrarood technologie
Infrarood kookt gelijkmatiger en sneller
Kookoppervlak is overal even warm
40% efficiënter en minder CO2 uitstoot
100% infrarood warmte

Efficiënt gasgebruik & meer vermogen

De branders van traditionele gas grills hebben voor luchtverbranding veel zuurstof nodig. Als de
branders ontstoken worden, zuigen ze zuurstof van buiten de grill door de vele ventilatiegaten.
Dit verlaagt de temperatuur in de grill, waardoor hitte verloren gaat en de branders minder effi ciënt
werken. Echter, bij Crossray® wordt het gehele kookoppervlak verhit en is er geen open vlam in de vlamkast. De branders hebben minder zuurstof van buiten nodig om effi ciënt te kunnen branden. Om deze reden heeft de vlamkast minder ventilatiegaten (bijna compleet afgesloten). Het beperkte aantal ventilatiegaten in de vlamkast zorgt ervoor dat de hitte moeilijk weg kan zodat het in de vlamkast warmer is en de grill effi ciënter werkt. Wij hebben berekend dat Crossray® 40% effi ciënter werkt  dan de traditionele gasgrill.

Grand Hall heeft de volgende internationale patenten:

  • US Patent No.: 7475632
  • Europe Patent Pending
  • Australia Patent No.: 2006100635
  • Germany Patent No.: 202006012212.5
  • France Patent No.: 0607231
  • UK Patent No.: GB2440714
  • China Patent No.: 960361

Hoe kook je op een crossray® grill

Bekijk enkele korte filmpjes op de website om te zien hoe je op een Crossray® grill kunt koken:
www.grandhall.eu/tips/crossray/